Paarden en pony's zijn samen op vakantie

08
aug

Omdat de groepslessen stilliggen en de eerste ponykampen achter de rug zijn, zijn onze pony's en paarden lekker op vakantie.

Ze staan allemaal samen op een groot weiland waar heel veel gras op staat. Alle paarden staan samen in een kudde. In het begin werd er nog wel wat gevochten om de rangorde te bepalen maar dat was binnen een paar uur al voorbij.

Amy leek in eerse instantie de dienst uit te maken maar toen kwamen Magnum en Rens in actie. Op dit moment lijkt Magnum de grote oude leider van de groep, hoewel kleine Rens ook veel te vertellen heeft. Omdat het weiland zo groot is, ongeveer 16.000m2 hebben alle paarden en pony's een eigen gedeelte opgezocht. Het is wel leuk om te zien dat de paarden allemaal in hun eigen groepjes staan waar ze op de manege ook iedere dag mee los staan.

We brengen iedere 2 dagen 1000 liter water naar de wei, dit is wat de 29 paarden samen drinken in 2 dagen! Ondanks dat het gras op sommige plaatsen meer als een 1 meter hoog stond, begint het binnen een paar dagen al aardig te verdwijnen. De paarden eten ongeveer 16 uur per dag. We zullen binnenkort dan ook kuilgras bij gaan voeren zodat ze geen honger gaan krijgen. De pony's en paarden zullen enkele dagen voordat de lessen gaan beginnen weer terug komen naar de manege.

Ik heb een leuke video gemaakt met mijn drone, kun je de pony's op de video herkennen?

Klik hier om rechtstreeks naar de video van de paarden op de wei te gaan.

http://www.youtube.com/timedtext_video?v=wHMLlj0JruE&ref=share

 

Copyright by Manege 't Halster | Created by