Waarom rijden bij manege 't Halster?

Er zijn 2 dingen die in onze ogen het belangrijkste zijn om een goed ruiter of amazone te worden, namenlijk Plezier en Veiligheid.

Om dit te kunnen bereiken, beschikken wij over de volgende sterke punten:

 • Al onze zadels zijn voorzien van de zogenoemde veiligheidsbeugels. Dit zijn beugels waarbij je tijdens een val nooit in kan blijven hangen. De ergste paardrijdongelukken gebeuren, wanneer er bij een val de ruiter niet loskomt van het paard en het paard door blijft galopperen. Dit kun je voorkomen door veiligheidsbeugels te gebruiken. De veiligheidsbeugels die wij gebruiken zijn onlangs bij een onderzoek in Duitsland naar de beste en veiligste beugel nog als winnaar bekroont!
 • Wij adviseren iedereen met een bodyprotector te rijden. Een bodyprotector beschermd je lichaam tijdens een val. Bij het buitenrijden en springlessen verplichten wij zelfs de ruiters om een bodyprotector te dragen. Wij beschikken over een ruitershop, waarin we onder andere bodyprotectors verkopen. Maar ook kan je bij ons een bodyprotector huren. Wanneer je begint hoeft je dus niet direct een eigen bodyprotector aan te schaffen.
 • Onze instructieteam is ervaren, enthousiast en gediplomeerd. Dit zorgt ervoor dat de lessen verantwoord en met veel plezier gegeven word. Ons team bestaat uit 10 verschillende instructrices en instructeurs. Wij hebben zelfs een instructrische die les kan geven tot en met grand-prix niveau. Voordeel voor jou is dat er altijd wel iemand is die bij je past.
 • Onze binnenrijbanen zijn voorzien van spiegelwanden. De instructeur kan, ook met de rug naar de ruiters toe, toch alles in de gaten kan blijven houden.
 • De paarden worden opgezadeld in speciale opzadel plaatsen, waarin ze tussen 2 touwen vast staan. Hierdoor hoef je nooit achter het paard door te lopen. Wanneer er minder ervaren ruiters komen op- of afzadelen, dan is er iemand van ons team om te helpen.
 • Doordat wij inmiddels al bijna 50 jaar in de manege branche zitten, beschikken wij over een braaf en betrouwbaar paardenbestand. Met geschikte paarden voor beginners of bange mensen, maar ook prachtige sportpaarden voor de meer ervaren ruiters, wij beschikken over paarden die ZZ Zwaar hebben gelopen.
 • Onze paarden hebben goed onderhouden hoofdstellen en kwaliteitszadels. Deze worden structureel gecontroleerd en bijgehouden wat zorgt voor een optimaal comfort voor ruiter en paard.
 • Doordat wij 3 binnenrijbanen hebben, zijn we nooit gedwongen om buiten te rijden bij slecht weer. Onze binnenrijbanen zijn geïsoleerd wat prettig is in de winter, maar vooral wanneer het erg warm is, dan zijn onze binnenrijbanen lekker koel.
 • Wij bieden veel doorgroeimogelijkheden voor fanatieke ruiters die ook in de landelijke wedstrijdsport uit willen komen. Wij organiseren ongeveer 9 keer FNRS proefdagen, waar alle ruiters aan deel kunnen nemen. Onze ruitersportvereniging organiseert 5 onderlinge wedstrijden per jaar voor alle ruiters die lid zijn van de ponyclub. Voor de ponyclub heb je geen eigen pony nodig. Daarnaast organiseert de ruitersport vereniging ook nog een keer of 8 per jaar KNHS wedstrijden waar alleen ruiters met eigen paarden of pony's aan deel kunnen nemen. Bij de KNHS wedstrijden komen er ook ruiters van andere verenigingen bij ons proeven rijden.
 • Onze manege is voorzien van 15 camera's die alles opnemen. Dit is vooral bedoelt wanneer er een incident plaats vindt, dat wij dan terug kunnen zien wat er precies is gebeurt en wat we kunnen doen om hetzelfde incident in de toekomst te voorkomen. Al onze rijbanen zijn voorzien van HD camera's die alles vastleggen.
 • Bij onze manege is een kleine, maar gezellige kantine gevestigd voor o.a. een lekker bakje verse cappuccino of een lekkere tosti.
 • Op de manege is gratis WIFI aanwezig, zodat de broertjes en zusjes zich niet hoeven vervelen.

 

Copyright by Manege 't Halster | Created by