Geschiedenis

In 1973 begon Jan Berkelmans in een kippenhok manege ’t Halster. 1 pony werden er al snel meerdere en al snel werd het kippenhok te klein en werd het hok vergroot. Er was zoveel animo voor het paardrijden bij ’t Halter dat er een echte grote manege gebouwd ging worden.

In 1981 werd de manege met 16 paardenboxen geopend en kon er volop les gegeven worden. De 16 boxen waren al snel te weinig en daarom werd er een 2e gang bijgebouwd met nog meer boxen. De 1e en 2e gang met de grote oude binnenbak zijn nog steeds aanwezig, het  dak is wel inmiddels vervangen.

 

In 1989 kwam er een 2e binnenbak bij omdat 1 binnenbak niet meer toereikend was voor het aantal lessen wat toen werd gegeven. Jean Berkelmans gaf voornamelijk les aan de beginners en Jan gaf les aan de wedstrijdruiters die vele landelijke successen hebben behaald in dressuur, afdelingsdressuur en springen. De vele succes kun je terug vinden in het fotoalbum met persberichten.Mark en Bjorn Berkelmans de 2 zonen van Jean en Jan deden inmiddels als volop mee in wedstrijdsport en maakten deel uit van meerdere successen die Ponyclub ’t Halster behaalden.

In 1999 begon Mark Berkelmans mee te werken in het bedrijf en Bjorn volgde al snel in 2001. Vanaf dat moment werd het bedrijf gerund door vader moeder en 2 zonen een echt familie bedrijf dus. In 2001 zijn we ook begonnen met een grondige verbouwing aan de manege, de bruine planken werden vervangen door witte en de kantine werd binnen helemaal vernieuwd en voorzien van een keuken en een ruitershop. Alle buitenrijbanen werden vervangen en er werd een nieuwe buitenbak bijgemaakt langs de tennisbanen. Alle voorzien van gedraineerde bodems zodat er heel het jaar buiten gereden kon worden.

In 2005 hebben we de huidige “luxe” stallen met nieuwe mestput gebouwd. Deze boxen waren veel ruimer lichter als de huidige boxen.

 

In 2011 zijn de stands afgebroken samen met de veldschuur en is de manege doorgetrokken totaan de tennishal, in dit verlengde stuk zijn toen 25 grote paardenboxen gemaakt met inpandige stroloods.

In 2012 Is de 3e luxe binnenbak gebouwd, daarnaast is de nieuwe ruime zadelkamer gebouwd en de 15 poets en wasplaatsen.

 

In 2013 zijn de laatste daken waar asbest in zat vervangen door een nieuw geïsoleerd dak met daarop zonnepanelen die genoeg energie opleveren om de manege van eigen stroom te voorzien.

In 2019 starten met de bouw van onze 4e rijhal! Deze rijhal kunnen we samenvoegen met de 3e binnenrijhal zodat we een extra grote rijhal hebben voor springlessen en evenementen!

 

Copyright by Manege 't Halster | Created by