Accommodatie

Hieronder volgt een korte beschrijving over onze accommodatie, bekijk ons foto album met foto's van de accomodatie, klik hier om rechtstreeks naar het fotoalbum te gaan.

Rijbanen

Wij beschikken over 3 binnen en 3 buiten rijbanen. Weer of geen weer, bij ons kan er altijd gereden worden. 2 binnenbakken kunnen ook samengevoegd worden tot een 20mx80m dressuurring of springpiste.
Onze buitenrijbanen zijn allemaal gedraineerd dus na veel regen kunnen we gewoon buiten rijden.


       
Hier boven zie je onze hoofdrijbaan, hier geven wij de beginnerslessen.

Hieronder zie je onze 2e grote binnenbak hier rijden de gevorderde ruiters, ook weer geheel geisolleerd en voorzien van een spiegelwand en proffesionele bodem.

Hieronder onze kleine binnenbak waar de paarden in de winter losgegooid of gelongeerd kan worden, onze paarden kunnen dus ten alle tijden vrij bewegen, ook met strenge vorst!

Hieronder zie je onze buitenbakken, 1  bak is groot genoeg zodat we deze in 2 bakken kunnen splitsen.

 

Spiegelwanden

Onze 2 grote rijbanen beschikken beide over een spiegelwand, zodat je overal in de rijbaan je eigen houding en natuurlijk de houding van je paard kunt bekijken. Dit is erg leerzaam.

 

Opzadelplaatsen, wasplaatsen en solarium

Wij beschikken over 15 was en opzadelplaatsen, de veiligste maner om een pony op en af te zadelen is op een opzadelplaats, omdat je dan ook nooit achter de pony door hoeft te lopen. Omdat onze opzadelplaatsen allemaal in een hal zijn gevestigd, kan de instructeur goed overzicht houden. De wasplaatsen beschikken ove warm en koud water en we hebben een solarium. Tijdens het op en afzadelen bij de beginnende ruiters is ook altijd iemand aanwezig om te helpen bij het op en afzadelen. Wil je zelf niet op of afzadelen, kunnen wij dat voor je doen.
Je moet het dus niet zelf doen, het mag wel.

 

 

Manegeboxen en pensionboxen
Wij beschikken over ongeveer 70 paardenboxen, wij hebben verschillende soorten boxen, luxe en normale boxen, deze worden ook verhuurd als pensionbox, je kunt dus ook je paard of pony bij ons stallen,als je paard of pony bij ons is gestald gelden er ook voordeligere lestarieven. Wij kunnen de complete verzorging van uw dierbare viervoeter verzorgen, van uitmesten tot loszetten en training door een proffesionele ruiter/amazone. Zodra U op vakantie gaat hoeft u zich geen zorgen te maken over uw paard of pony. 

In 2012 hebben wij het laatste oude stalgedeelte vervangen door een nieuw gebouw met nieuwe boxen, deze boxen zijn minimaal 11 m2 groot en voldoen dus aan de laatste welzjinsnormen, omdat wij zoveel grote boxen hebben bijgebouwd, staan nu zels onze kleinere manegepony in grote boxen. De manegeboxen beschikken over luikje waar ze contact kunnen maken met de buurman, ook komen al onze pony's en paarden iedere dag los met een aantal andere paarden/pony's om het kudde gedrag zoveel mogelijk na te bootsen, zodat onze paarden en pony's goed in hun vel zitten en daardoor optimaal kunnen presteren. Deze nieuwe boxen zijn optimaal geventileerd en zoals je op de foto hierboven ziet, valt er veel daglicht binnen.

 

 

Kantine en terras

In onze kantine kantine kun je na of tijdens de lessen lekker iets drinken en/of eten nemen en op zaterdag en tijdens evenementen is onze keuken met frituur ook geopend!  Voor in de zomer hebben we een overdekt terras en een zonneterras. De terrassen en kantine kijken uit op de rijbanen.

 

Ruitershop

In onze manege bevind zich ook een ruitershop, deze kun je vinden achter de kantine.

Zonnepanelen

In 2013 is heel het oude dak vervangen door een nieuw geisolleerd dak, daarop zijn ook 138 zonnepanelen geplaatst. Deze panelen wekken genoeg energie op om onze manege en het woonhuis van energie te voorzien. Wij draaien dus geheel op groene energie die door ons zelf is opgewekt! Geen CO2 uitstoot meer door ons, je kunt op een monitor in de kantine precies zien hoeveel energie er is opgewekt en hoeveel CO2 uitstoot is vermeden!
De installatie heeft een piek van 32.000 watt. Hoeveel watt de installatie op ieder moment opwekt kun je in de bovenste teller zien, de teller daaronder staat hoeveel er op die dag is opgewekt, daaronder het totaal aantal Kwh wat is opgewekt en daaronder de de vermeden CO2 uitstoot. Een zeer milieubewuste inverstering. 

    

In en rondom de kantine hebben ook een gratis WIFI zone, zodat de ouders, broertje of zusje gratis online kunnen.      

         
                                                  

Pinnen is geen probleem, we beschikking over een pin apparaat waar U ook contactloos mee kunt betalen.

Onze manege ligt tussen Tilburg en Den bosch.

Om een goede indruk te krijgen van ons bedrijf hebben wij onlangs een Staltour opgenomen, zie hieronder de staltour:

 

 

Copyright by Manege 't Halster | Created by