Springlessen

Groep-springlessen zijn mogelijk voor ruiters met eigen paarden, maar ook voor ervaren ruiters zonder eigen pony die langs de groepspringles ook een vaste dressuurgroesples rijden. De basis voor het springen is de dressuur. Als je te weinig dressuur rijdt of te weinig ervaring in de dressuur hebt loopt het springen meestal al snel vast.
De ruiters die aan de springlessen deelnemen kun ook deelnemen aan een echte springwedstrijd met prijzen. Om een indruk te krijgen klik hier voor het album springwedstrijd, deze wedstrijden worden een aantal keer per jaar gehouden.

Wil je een springles rijden en weet je niet zeker of je er al aan toe bent, kun je dit altijd met een van onze instructeurs overleggen.

Je kunt de springles bij ons rijden als 2e groepsles, je moet daarnaast dus ook een dressuurles rijden, de springles is net zo duur als een dressuurles 191 euro per kwartaal, of je kunt per maand betalen dan kost het 70 euro per maand.

Wij orginseren ook een aantal keer per jaar een springwedstrijd voor alle ruiters die in onze springlessen rijden en natuurlijk al voldoende ervaring in de springlessen heb opgedaan.

Op het moment hebben wij ook enkele springruiters die meerijden in officieele KNHS wedstrijden, met succesvolle ruiters zoal Puck die dit jaar Brabants Kampioen is geworden met springen!

Hieronder volgt een omschrijving wat springen inhoud:

Springen is een van de meest populaire disciplines en samen met dressuur en eventing een van drie Olympische takken van paardensport. Paard en ruiter moeten een springparcours afleggen waar tussen de 10 en 13 hindernissen zijn opgesteld. Het doel is om dit parcours te springen zonder fouten te maken. Als er bijvoorbeeld een deel van de hindernis omver wordt gegooid (zoals een balk) of het paard weigert, dan worden er strafpunten berekend. Het parcours moet bovendien in een vastgestelde maximumtijd worden gesprongen.

 

 

Copyright by Manege 't Halster | Created by